Het logo van AFAS software

AFAS

Met deze integratie is Timewax de perfecte uitbreiding op AFAS Software voor meer geavanceerde project en resource planning. Het voordeel van deze koppeling voor planners en projectmanagers is dat ze niet langer meerdere systemen hoeven bij te werken. Dat scheelt tijd. Voor medewerkers zorgt de koppeling ervoor dat hun urenstaat in AFAS automatisch wordt voorgesteld op basis van de planning. Dat maakt tijdschrijven sneller en voorkomt fouten.

Voor editie

Bronze, Silver, Gold, Platinum, DiamondDe klantgegevens

De koppeling haalt uit de CRM-module van AFAS de verkooprelaties op. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, want het bijwerken van de klantgegevens gebeurt elk uur geheel automatisch.

Door de klantgegevens naar Timewax te sturen kan je snel per klant projecten selecteren. Dit is handig bij het maken van een planning en voor het maken van een rapportage.

Nieuwe projecten

Maak je een nieuwe project aan in AFAS, dan wordt deze automatisch overgehaald naar Timewax. Naast een projectcode en -naam wordt ook de projectmanager, projectstatus en de projecteigenaar gesynchroniseerd.

Van de projecten worden ook de verschillende fasen en taken overgenomen, inclusief de begrote uren. Deze gegevens zijn handig in Timewax, want zo kan je de begrote uren vergelijken met de geplande uren. Zie je problemen, dan kan je via het planbord hier tijdig op inspelen.

Medewerkers in AFAS

In de HRM-module maak je net als wanneer je gaat plannen met AFAS je medewerkers aan. Deze medewerkers worden automatisch door de koppeling in Timewax als resource aangemaakt. Pas je in AFAS iets aan, dan gebeurt dit ook in Timewax. De koppeling neemt de medewerker zijn of haar persoonsgegevens, functie en afdeling over.

In Timewax kan je voor de planning de medewerker zijn of haar gegevens verder aanvullen. Denk hierbij aan een kennisprofiel, zodat je eenvoudig geschikte medewerkers kan vinden.

Het gebruik van competenties in AFAS

In AFAS kan je in de stamgegevens competenties en niveaus definiëren. Daarna kan je bij een medewerker aangeven over welke competenties en niveaus hij of zij beschikt.

Deze gegevens en instellingen worden automatisch door de koppeling naar Timewax gestuurd en actueel gehouden.

Roostervrij, vakantie en verlof

Voor het plannen met AFAS hebben alle medewerkers een rooster. In dit rooster worden de werkbare uren en eventuele parttime dagen vastgelegd. Deze gegevens worden elke dag naar Timewax gestuurd.

Medewerkers kunnen in AFAS vakantie en verlofdagen aanvragen. Ook deze gegevens worden door de koppeling overgenomen, zodat het voor het plannen in Timewax duidelijk is wanneer een medewerker wel of niet voor projecten beschikbaar is.

Van planning naar urenstaten

Plan je uren, dan stuurt Timewax deze door naar de urenstaten van AFAS. We vullen de urenstaten dus vooraf voor de medewerkers in. Zij hoeven hierdoor alleen nog hun urenstaat te controleren en waar nodig aan te passen.

Om ervoor te zorgen dat de meest actuele planning in de urenstaten staat, wordt vanuit Timewax aan het einde van iedere dag alle boekingen voor de volgende dag doorgegeven.

Tijdschrijven in Timewax of AFAS

Werk je met de Professional editie van Timewax, dan kan je er ook voor kiezen om tijd te schrijven in Timewax. Dit kan bijvoorbeeld via onze mobiele app. Het uren autoriseren vindt dan ook in Timewax plaats.

De koppeling verwerkt de geautoriseerde uren automatisch en stuurt ze door naar AFAS. De uren zijn dan meteen beschikbaar voor rapportage en eventueel facturering.Wil je de AFAS integratie van Timewax in actie zien?

Dat kan met met onze 30-dagen gratis proefversie. Voor het inschakelen van de koppeling met AFAS rekenen we een eenmalige vergoeding van €500,-. Een consultant van Timewax zal de integratie configureren, koppelen met jullie AFAS-omgeving en de resultaten met jullie valideren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je hulp nodig hebt. Begin vandaag met het besparen van tijd.