Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us

Projectmanagement is de basis van elk bouwproject. Wanbeheer van projecten kan tot talloze vertragingen en extra uitgaven leiden en zelfs tot het stoppen van een project. Het maakt niet uit of je nu een ervaren of een nieuwe bouwprojectmanager bent. Dat je kennis hebt van ontwerp, architectuur, techniek en regelgeving, maar ook de technische know-how die daarbij hoort, is niet genoeg. Een projectmanager in de bouw overziet niet alleen al deze processen, maar werkt ook als contactpersoon tussen klanten en medewerkers.

In een aantal blogs legt Timewax uit waarover je een beslissing moet nemen om implementatie van uw planning software succesvol te laten verlopen. Deel 3: Proces of systeem gedreven implementatie. Het laatste beslispunt gaat over hoe je het systeem en de organisatie (de processen) op elkaar afstemt. Vaak uit zich dat in een sterke ambitie op het gebied van procesverbetering ten opzichte van een grote druk om zo snel mogelijk iets in te voeren.

De start van vele projecten krijgt aandacht. Er wordt gevierd, geïnstalleerd, ge-kick-off-t enz. In dit artikel wil ik een paar tips schrijven over een stiefkindje in projectmanagement en dat is de terugblik na afloop van een project. De kunst & wetenschap van reflectie is vaak een ongeoefend terrein van het management. Dat is echt jammer omdat er vaak zo ongelofelijk veel goud te vinden is in de vorm van lessen voor de toekomst.