Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
Een foto van een getekend lampje

Beter plannen: 3 situaties

Het beter plannen van werkzaamheden of dagindeling kan tot verrassend goede resultaten leiden. Denk aan het beter inschatten van je taken, haalbaarheid, efficiency, financiële winst en het stellen van de juiste prioriteiten. Een betere planning kan goed van pas komen in verschillende dagelijkse situaties en op allerlei diverse locaties. We noemen een aantal.

 

Op je werk

Een plek waar veel werkzaamheden op je af kunnen komen en moeten worden afgerond, dat is natuurlijk op je werk. Vaak is het zo dat tijd geld kost op het werk. In zo’n situatie is het nog belangrijker om met een goede planning te werken. Timewax biedt een online planner die je hierbij flink kan helpen.

Door zorgvuldig na te gaan hoeveel tijd je ongeveer nodig hebt voor je werkzaamheden, weet je precies wanneer je ‘nee’ moet zeggen tegen jouw collega die met de zoveelste taak naar je toekomt. Mocht je geconfronteerd worden met een (te) grote hoeveelheid belangrijke werkzaamheden, dan is het stellen van prioriteiten zeer nuttig. Door hiermee bezig te zijn, worden de belangrijkste taken op je werk het eerst afgerond. En daar wordt je werkgever blij van!

 

In je thuissituatie

Niet alleen op het werk, maar ook in de eigen thuissituatie kan het vaak druk zijn. We leven in een tijd waarin tweeverdieners steeds vaker multitasken. Naast het hebben van een drukke baan moet er vaak nog voor de kinderen worden gezorgd en liggen er nog bergen werkzaamheden in het huishouden klaar. De oplossing voor meer organisatie is plannen!

Door een duidelijk overzicht te hebben van wat er gedaan moet worden, wie wat doet en hoeveel tijd hieraan kan worden besteed, kun je eerder kijken naar oplossingen wanneer iets niet lukt. Kom je niet toe aan schoonwerkzaamheden in huis, dan is het misschien een idee om een schoonmaakster in te huren? Of heb je wel eens gedacht aan je moeder die de kinderen van school kan halen? Ondertussen kun jij dan misschien alvast het eten maken of dat ene wasje draaien.

 

In je sociale omgeving

Sommige mensen hechten waarde aan heel veel vrienden, kennissen en zijn ook nog eens lid van allerlei sportclubs en verenigingen. Dat is heel gezellig, maar het kan ook tot ongemak zorgen. Wat nou als die ene vriend of vriendin vindt dat hij of zij te weinig aandacht van jou krijgt? Het is natuurlijk heel vervelend of een goed vriend te verliezen. Probeer daarom enigszins in te schatten hoeveel tijd je (bijvoorbeeld maandelijks) kan besteden voor je sociale omgeving. Het klinkt misschien een beetje gek en praktisch: maar ook dit moet je soms goed plannen. Door een duidelijk beeld te hebben, kun je ook veel beter inschatten wat allemaal wel en niet kan. Daarnaast leert het je ook prioriteiten stellen. Wat is belangrijker: die ene vriend of wekelijks naar de biljartclub?

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Neem contact op met Timewax.

Een foto van Mark de Jong

Mark de Jong

Mark is directeur Sales & Marketing bij Timewax. Hij heeft een achtergrond als project- en resourcemanager bij o.a. PricewaterhouseCoopers Management Consultants met expertise op het gebied van Professional Service Automation (PSA).