Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
Een illustratie van een microfoon waarmee KPN Werkplek vertelt hoe zij beter medewerkers zijn gaan plannen

Hoe medewerkers plannen bij KPN Werkplek verbeterd is.

KPN Werkplek is een ICT-dienstverlener en levert cloud gebaseerd werkplekdiensten aan grotere bedrijven in Nederland. Met deze diensten hebben de medewerkers van die bedrijven overal veilig toegang tot hun werkomgeving. Voor KPN Werkplek is het belangrijk dat klanten goed van start gaan en stabiel kunnen werken. Een team van 150+ medewerkers staat vanuit KPN Werkplek dagelijks klaar om dit voor hen mogelijk te maken. Deze medewerkers plannen zij al sinds 2013 dagelijks in met Timewax.

De visie van KPN Werkplek is dat de traditionele en vaste werkplek steeds meer wordt losgelaten. Medewerkers verwachten steeds meer van de tools die zij van hun werkgever krijgen. Zij willen online werken en overal bereikbaar kunnen zijn. Een werkplek die voor iedereen hetzelfde is, is niet meer van deze tijd. Deze dient aangepast te zijn aan de functie van de medewerker.

 

Hoe KPN Werkplek eerst medewerkers plande

Er is de afgelopen jaren veel veranderd. Voordat KPN Werkplek met Timewax medewerkers ging plannen werkte zij met andere planningssoftware. Steeds meer bedrijven zagen de voordelen van hun werkplekdiensten. De vraag naar deze werkplekken groeide en zo breidde bij KPN Werkplek ook de hoeveelheid in te plannen medewerkers uit.

In het oude planningspakket moest veel handmatig gepland worden, waardoor het plannen van projecten en resources veel tijd in beslag nam. De planningstool draaide daarnaast onder het verouderde DOS en de leverancier bracht geen updates meer uit. Deze technische tekortkomingen en de groei van KPN Werkplek zorgde ervoor dat ze op zoek gingen naar een nieuwe tool voor het plannen van medewerkers.

Na een inventarisatie van de gewenste functies begon de zoektocht op het internet. Er bleven uiteindelijk drie kandidaten over. Na een demonstratie en een proefversie, bleek Timewax het beste bij KPN Werkplek te passen. De projectplanning verhuisde daardoor naar de cloud. Zo kon KPN Werkplek overal en altijd projecten en medewerkers plannen, passend bij hun visie van de werkplek van de toekomst.

 

Een nieuwe manier van medewerkers plannen

De transitie naar Timewax werd door Kendra van Zessen en haar collega’s uitgevoerd. Na een training gingen ze zelf aan de gang om de software in de organisatie te implementeren. Ze kozen ervoor om Timewax stap voor stap te vullen en er de tijd voor te nemen.

Na een maand was alles ingericht. KPN Werkplek ging in een keer over naar de nieuwe planningssoftware. Dit ging zonder enige problemen, omdat het personeel zeer ICT-technisch aangelegd is.

“De Timewax-API is een erg krachtig middel. Je kan hierdoor zo veel meer met je planningsdata doen.” – Kendra van Zessen van KPN Werkplek

Naast de verschillende planningtools, maakt KPN Werkplek ook gebruik van de Timewax-API. “De Timewax-API is een erg krachtig middel. Je kan hierdoor zo veel meer met je planningsdata doen,” zegt Kendra. Zelf heeft KPN Werkplek een integratie met Raet ontwikkeld. Aangevraagd verlof in Raet wordt uitgewisseld met Timewax, zodat verlof direct zichtbaar is op het planbord.

 

Wat voor baat heeft KPN Werkplek bij Timewax?

Overzicht en duidelijkheid over de planning is voor KPN Werkplek het belangrijkst. Dit krijgen ze voor elkaar door op het planbord voor taken, diensten en verlof verschillende kleuren te gebruiken. Om overzicht te krijgen is het hiervoor niet nodig om de omschrijvingen van de boekingen lezen. De verschillende kleuren zeggen al voldoende. In een oogopslag zie je wie er beschikbaar is voor nieuwe projecten en wordt de werkdruk eerlijk over alle medewerkers verdeeld.

Volgens Kendra hebben vooral midden tot grote bedrijven baat bij het plannen van projecten en medewerkers in Timewax. “Kleinere bedrijven kunnen het plannen vaak prima af met een Excel-document. Op een gegeven moment moet je als bedrijf de omslag maken naar iets professionelers, zoals Timewax.”

 

De stap naar toekomst

Met Timewax heeft KPN Werkplek altijd en overal duidelijkheid over de planning. Met behulp van het planbord is het voor de planners inzichtelijk welke medewerker bezet is en welke collega beschikbaar is voor nieuwe projecten en taken. Zo worden medewerkers optimaal ingezet en wordt de werkdruk evenredig over alle collega’s verdeeld. Handmatige handelingen zijn verleden tijd. De Timewax API stelt KPN Werkplek in staat de planning aan te vullen met informatie uit andere systemen en op die manier de planning automatisch te verrijken.

Timewax past bij de visie van KPN Werkplek over de werkplek van de toekomst. De traditionele en vaste werkplek heeft zijn beste tijd gehad. De toekomst ligt bij flexibele werkplekken in de cloud. Dit geeft een medewerker de optie om overal te werken waar hij of zij dat maar wilt. Met de software van Timewax kan KPN Werkplek overal haar medewerkers plannen om aan deze visie vorm te geven.

Wil je meer weten?

Neemt contact met ons op of start een gratis proefversie. Je kan Timewax 30 dagen lang gratis uitproberen. Dat is genoeg tijd om alle functies te testen of ze goed bij jouw organisatie passen.

Information

Bedrijf

KPN Werkplek BV

Locatie

Groningen, Nederland

Omvang

150+ medewerkers