Hoe Van Santen Advies zijn resource planning op orde kreeg

We waren voor onze resource planning op zoek naar een vervanging voor de Microsoft Outlook Agenda. Tot twee jaar geleden werkten we met drie tot vijf mensen in de buitendienst. De planning was op dat moment nog overzichtelijk te houden in Outlook. We konden het in dat programma toen prima bolwerken.

Nadat we als organisatie hard zijn gaan groeien hebben we bewust de keuze gemaakt om een digitaal planbord te gaan gebruiken. Het planbord geeft ons veel meer inzicht en biedt ook de mogelijkheid om op verschillende niveaus de planning inzichtelijk te krijgen.

Naast dat we weinig overzicht hadden in de projectplanning, misten we de mogelijkheid om uren te registreren. We deden dit eerst in Excel en andere losse bestanden. Dit is nu centraal geregeld. Timewax heeft dit met hun online planbord en het eenvoudig tijdschrijven uitstekend voor ons opgelost.

 

De oplossing

We zijn als eerst begonnen met de resource planning op orde te krijgen. Dit hebben we met het online planbord voor elkaar gekregen. Dit was voor ons het belangrijkst, omdat we in twee jaar van vijf naar twintig medewerkers in de buitendienst zijn gegroeid. Het is voor ons essentieel om te weten waar onze medewerkers werkzaam zijn en zo de planning optimaal op alle factoren af te stemmen. Timewax biedt ons veel meer inzicht in de planning.

Toen we hard gingen groeien liepen we ook tegen de beperking van handmatig factureren aan. Dit was niet langer wenselijk. We wilde hier efficiënter mee om gaan. We hebben ook de facturatie bij Timewax onder gebracht. Dit zorgt voor meer snelheid en aanzienlijk minder fouten.

Voor onze boekhouding maken we gebruik van Exact. We zochten een planningssysteem die daarmee kon integreren. Timewax biedt deze optie standaard en kosteloos aan.

De laatste stap was ons inspectie-systeem Probis met Timewax integreren. Hier werken onze collega’s in de buitendienst mee. In deze software verwerken zij de bevindingen tijdens de inspectie. De integratie is soepel verlopen. Onze projectadministratie hebben we nu op een hele efficiënte manier ingericht.

 

De overstap

Al het begin is moeilijk. Aan het begin kwam er veel informatie vanuit Timewax. Het was een uitdaging om, naast de dagelijkse gang van zaken, Timewax te implementeren. We hebben in de eerste periode direct Timewax naar tevredenheid gebruikt, op een later moment zijn we ons echt in de software gaan verdiepen. De geleverde inspanning heeft zich absoluut terugverdiend. Het voordeel van Timewax was snel te merken. Het overzetten van de planning is eenvoudig te doen. Er is direct een veel beter overzicht.

Timewax is erg geschikt voor bedrijven met grote, langlopende projecten. Denk hier aan consultancy-partijen in de IT of andere sectoren. Daarvoor is het planbord en de Gantt Chart uitermate geschikt.

Het nieuwe planbord, maakt Timewax steeds meer geschikt voor partijen die korte tijdsboekingen doen of een dynamische planning met veel veranderingen hebben. Het nieuwe planbord is een goede stap in de juiste richting. Het helpt onze processen nog makkelijker te maken.

Nadat de aanloop enigszins weifelend is geweest maken we nu optimaal gebruik van Timewax en heeft de tool ons geholpen om te groeien en de bedrijfsprocessen te versnellen en verbeteren. Daarnaast heeft de API ons zeer geholpen in de mogelijkheid om Probis te koppelen met Timewax. Snelle en geïntegreerde processen zijn voor ons zeer belangrijk en daar willen wij onze systemen op aanpassen. Timewax past uitstekend in deze visie. Daarnaast heeft Timewax ons ondersteund in het inrichten van het facturatieproces en schakelen ze snel en naar wens als we vragen hebben.

 

De ervaringen

De verwachtingen die we van Timewax hadden zijn zeker uitgekomen. We maken nu optimaal gebruik van hun tools. De planningssoftware heeft ons geholpen om te groeien en de bedrijfsprocessen te versnellen en te verbeteren.

Dankzij de API van Timewax hebben we Probis met Timewax kunnen koppelen. We willen snelle en geïntegreerde processen. Die zijn voor ons belangrijk. Daar willen we onze systemen op aan kunnen passen. Timewax past in deze visie. Timewax heeft ons ondersteund in het inrichten van het nieuwe facturatieproces. Ze schakelen snel als we vragen hebben.

Wil je meer weten?

Neemt contact met ons op of start een gratis proefversie. Je kan Timewax 30 dagen lang gratis uitproberen. Dat is genoeg tijd om alle functies te testen of ze goed bij jouw organisatie passen.

Information

Bedrijf

Van Santen Advies

Locatie

Delft, Nederland

Omvang

25+ medewerkers