Search

INLOGGEN 

Illustration of a shopping cart at the checkout

Weg met licenties, betaal alleen voor wat je plant

Onlangs hebben we het prijsmodel van Timewax aangepast. In plaats van betalen per gebruiker kijken we nu naar het aantal “geplande dagen” dat je in onze software hebt gemaakt. Op deze manier wordt het gebruik en delen van de planning veel toegankelijker, want je hoeft nu niet voor iedere persoon, zowel intern als extern, een licentie te betalen.

Benieuwd wat dat precies verandert en hoe ons nieuwe systeem werkt? Lees dan gauw verder.

 

Het oude model: licentie per gebruiker

In ons oude model werd je per gebruikerslicentie doorbelast. Dus als je 15 werknemers had, sloot je een abonnement af met 15 licenties tegen een vast bedrag per gebruiker.

Het nadeel van dit model was wanneer je samenwerkt met externen zoals freelancers. Het was relatief duur om voor deze tijdelijke freelancers een licentie aan te schaffen – en dat werd in de praktijk dus ook zelden gedaan. Daardoor kon je ze wel inplannen, maar niet direct met ze communiceren en moest je ze dus alsnog handmatig op de hoogte brengen van de planning.

Zo ook met managers of medewerkers van ondersteunende afdelingen die bijvoorbeeld 1x keer per maand de uren willen uitdraaien of alleen maar 2x per maand willen meekijken naar de planning. En met externe stakeholders, zoals klanten, idem dito – om hen toegang te geven tot de informatie moest je weer een extra licentie aanschaffen.

Het resultaat was dat in al deze gevallen de licenties in verhouding te duur waren. Zo werd er dus ook weinig uit de potentie van Timewax gehaald – logisch en natuurlijk doodzonde. Ook meerdere mensen die 1 account delen was vaak geen oplossing, want dan komt het beleid rond informatiebeveiliging en privacy in het geding.

 

Nieuwe model: betalen naar geplande dagen

In het nieuwe model betaal je voor het aantal “geplande dagen” dat je in Timewax doet, ofwel per geplande FTE. Op deze manier betaal je enkel waar je Timewax voor gebruikt – plannen. Zo begin je jouw abonnement met een berekening van hoeveel dagen (of FTE) je per jaar verwacht te plannen. Mocht je gaandeweg opschalen, dan kun je natuurlijk je bundel uitbreiden net zoals je dat bij een telefooncontract kunt doen.

Het aantal gebruikerslicenties is nu ook onbeperkt. Dat betekent dat je iedereen die betrokkenen is bij jouw organisatie zonder extra kosten een eigen account kunt geven: de managers, stafmedewerkers, freelancers die je af en toe inschakelt en andere projectmatige stakeholders die je even mee wilt laten kijken.

 

Resultaat

Met het nieuwe model kun je vloeiender samenwerken met mensen zowel binnen als buiten je organisatie. Met andere woorden, je kunt de volledige potentie van Timewax gebruiken zonder enige extra kosten. Zo houd je te allen tijde de communicatie gestroomlijnd, de agenda’s automatisch gesynchroniseerd en maak je dus het meeste “tijd vrij” voor iedereen.

 

 

Categorieën

Recente blogs

Wil je een held worden in resource planning?

Aboneer je op onze blog en krijg verse inspiratie in je inbox

Potentiële omzetstijging