Manager Software Development

Timewax levert online software (SaaS) voor project & resource planning aan zakelijke en technische dienstverleners. Timewax is een groeiende organisatie met internationale ambities. Wij zijn op zoek naar een manager software development die ons development team naar het volgende niveau brengt. Je sollicitatie is welkom op vacature@timewax.com.

 

Over de functie

Als Manager Software Development ben je verantwoordelijk voor een team van mensen die onze software ontwikkelt en beheert, inclusief DevOps voor het beheer van onze infrastructuur.

Jouw rol is om onze ontwikkelaars goed te laten werken en ze verder te ontwikkelen. Je staat je mannetje bij inhoudelijke discussies, maar je weet ook wanneer je in de weg staat. Je krijgt dingen gedaan op basis van invloed, niet op basis van autoriteit. Je weet hun creativiteit te prikkelen en ze te inspireren om de beste oplossing voor onze klanten te ontwikkelen.

De afdeling Operations is Product Owner en bepaalt inhoudelijk de roadmap op basis van de bedrijfsstrategie en wijzigingsverzoeken van klanten. Je werkt nauw samen met deze afdeling om ervoor te zorgen dat we altijd aan de juiste dingen werken en beloftes naar klanten kunnen waarmaken.

Binnen jouw werkdomein krijg je volledig de ruimte om het team en de werkwijze te organiseren naar jouw visie. Jij tilt het team naar een hoger niveau op het gebied van operational excellence door het invoeren van moderne technieken en best practices. Je stuurt op continue prestatieverbetering. Daarnaast houd je de technologische ontwikkelingen in de markt in de gaten en doet voorstellen voor het voortdurend optimaliseren van onze technology stack en processen.


Samengevat

 •  Je leidt een groeiende groep ontwikkelaars, thans 8 personen
 •  Je coacht en begeleidt de groei van de teamleden
 •  Je bent verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuw talent
 •  Je werkt nauw samen met de Product Owner
 •  Je organiseert het team zodanig om de strategische doelstellingen te bereiken
 •  Je bent volwaardig lid van het Management Team

Wat wij vragen

Je hebt een HBO werk- en denkniveau 5 tot 10 jaar ervaring als lead developer of manager. Alhoewel het geen hands-on rol is, heb je wel een technische achtergrond. Je hebt ervaring met het invoeren van Agile ontwikkelmethoden.

Je bent zelfstandig en hebt een pragmatische en proactieve werkhouding. Je bent bestand tegen een snelle en dynamische omgeving. Je bent een harde werker die het goede voorbeeld geeft. Je bent een motivator die het leuk vindt om anderen te coachen en succesvol te laten zijn. Het is een pré als je managementervaring hebt bij een SaaS start-up of scale-up.


Management Drives

We werken binnen het bedrijf met de theorie van Management Drives. Een assessment op drijfveren behoort mogelijk tot de procedure. Als aanvulling op het profiel van het team zoeken wij een persoon met de nadruk op de blauwe, groene en paarse drijfveer.

Jij bent iemand die zekerheid en duidelijkheid creëert. Je hecht aan regels, discipline en betrouwbaarheid. Jij bewaakt dat de afspraken worden nagekomen en zorgt dat het werk echt wordt afgemaakt. Je stelt mensen en sociale banden voorop. Je bent sociaal ingesteld en gericht op harmonie. Je bent sensitief voor de gevoelens van anderen en bent gericht op samenwerking. Je stelt je dienstbaar op en creëert binding en veiligheid. Je hecht aan regelmatig terugkerende momenten en creëert trots, veiligheid en sterke binding.


Het is een plus als je inhoudelijk bekend bent met:

 •  Google Cloud
 •  MySQL
 •  Ext JS
 •  Vue.js
 •  Karma
 •  Mocha
 •  Chai
 •  Node.js
 •  Python

Meer weten?


Voel je je aangesproken tot bovenstaand profiel? Stuur dan je CV naar vacature@timewax.com of bel op +31 35 642 4900 als je meer wilt weten over deze functie.

Founder
Jurgen Bink
Medeoprichter Timewax