Bezetting

De functie Bezetting is een uitgebreide productiviteits- en forecasting tool. Dat houdt in dat deze tool je helpt om de productiviteit van medewerkers, afdelingen en functies te analyseren. Waardoor je vroegtijdig problemen in de bezetting kan signaleren en erop in kan grijpen.

Een illustratie van hoe je in de functie Bezetting in de productiviteit van medewerkers kan analyseren

Grenswaarden

Met behulp van grenswaarden en kleuren kun je problemen in de bezetting visueel en dus snel signaleren. De meeteenheid kan je instellen op geboekte uren, werkbare uren of een percentage van beiden.

Daarnaast kun je instellen welke gegevens getoond moeten worden. Zo kun je bijvoorbeeld een weergave kiezen waar ook de resource aanvragen per afdeling en functie op worden getoond. Hierdoor krijg je een nauwkeurige prognose van de werkdruk.

Drill down

Om de productiviteit van medewerkers goed te analyseren kun je in de functie Bezetting de structuur van je organisatie instellen. Dit stelt je in staat om gegevens verzameld te bekijken, zodat je ook afdelingen en functies als geheel kunt analyseren.

Uiteindelijk kun je naar het laagste niveau drillen en de bezetting per medewerker bekijken. Je kan hier ook een agenda weergave openen, zodat je de onderliggende boekingen kan zien.

Een krachtig middel

“De Timewax-API is een erg krachtig middel. Je kan hierdoor zo veel meer met je planningsdata doen.”

Portret van Kendra van Zessen van KPN Werkplek

Kendra van Zessen | KPN Werkplek

PROJECTMANAGER
Een illustratie van hoe je in de functie Bezetting in Timewax die de bezetting van projecten, afdelingen en resources toont.

Klanten en projecten

In de functie Bezetting kun je vanuit een afdeling of functie altijd naar klanten en projecten drillen. Dit is handig wanneer je een analyse wilt maken van je klanten en projecten die in de planning de meeste inzet van je resources vragen.

De geaggregeerde weergave op klantniveau geeft je ook de optie om naar de onderliggende projecten en resources door te klikken. En ook hier open je eenvoudig een agenda weergave met de onderliggende boekingen per project.

Een illustratie van hoe je in de functie Bezetting in Timewax kan aangeven op welke wijze je de bezettingsinformatie getoond wil hebben

Weergave, filters en output

Je kunt altijd de tijds- en meeteenheden wijzigen die de gegevens weergeven. Met de filter op type project kun je de bezetting laten zien in termen van declarabele en niet declarabele projecten.

Je kunt filter opties instellen, zoals een datumreeks en ervoor kiezen om de historie op werkelijke uren te baseren. Bij de export naar PDF en Excel nemen we de instellingen van de weergave over.

Een illustratie van hoe je in de functie Bezetting in Timewax kan aangeven op welke wijze je de bezettingsinformatie getoond wil hebben

Wil je de Bezetting in actie zien?

Dat kan! Gratis en 30 dagen lang. Je kunt ook alle overige functies in onze software vrijblijvend testen en je hoeft geen credit card gegevens achter te laten. Aarzel niet om contact op te nemen als je hulp nodig hebt. Begin vandaag nog met het besparen van tijd.