Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us

Bezetting

De Bezetting functie is een uitgebreide productiviteits- en forecasting tool. Het helpt je om de productiviteit te analyseren naar afdeling, functie en medewerkers om vroegtijdig bezettingsproblemen te signaleren.

Een illustratie van hoe de functie Bezetting in Timewax de grenswaarde van de bezetting toont

Grenswaarden

Door grenswaarden en kleuren in te stellen kun je visueel snel signaleren in welke perioden zich knelpunten voordoen. De meeteenheid kan worden ingesteld op geboekte uren, werkbare uren of een percentage van beiden.

Je kunt instellen welke gegevens moeten worden weergeven. Zo kun je bijvoorbeeld een weergave kiezen inclusief resource aanvragen per afdeling en functie. Dit geeft een nauwkeurige forecast van de werkdruk.

Een illustratie van hoe je in de functie Bezetting in Timewax eenvoudig op zoek kan naar bezettingsinformatie.

Drill down

Je kunt je organisatiestructuur inbrengen. Dit stelt je in staat om geaggregeerde gegevens te bekijken. Vanuit hier kun je met een drill down onderliggende afdelingen analyseren. Je kunt ook analyseren per functie.

Uiteindelijk kun je naar het laagste niveau drillen en de bezetting analyseren per resource. Vanuit daar kun je met een dubbelklik een agenda weergave openen met de onderliggende project boekingen.

Een illustratie van hoe je in de functie Bezetting in Timewax eenvoudig op zoek kan naar bezettingsinformatie.

We kunnen nu samenwerken.

"Al onze planners kunnen met Timewax tegelijk projecten en resources plannen. We halen nu meer uit onze beschikbare tijd."

Het logo van Bosch

Simon van der Meer | Bosch Nederland Manager Customer Service

Optimaliseren in de sleutel

"Het is voor ons essentieel om te weten wat onze consultants aan het doen zijn. Zo kunnen we onze planning optimaliseren. Timewax geeft ons alle informatie we daarvoor nodig hebben."

Een foto van Randy van Santen

Randy van Santen | Van Santen Advies CEO

Een illustratie van hoe je in de functie Bezetting in Timewax die de bezetting van projecten, afdelingen en resources toont.

Klanten en projecten

Op elk moment kun je vanuit een afdeling of functie drillen naar klanten en projecten. Dit is zinvol wanneer je bijvoorbeeld een analyse wilt maken van welke klanten en projecten de meeste inzet van je resources vragen.

Vanuit een geaggregeerde weergave op klantniveau kun je drillen naar de onderliggende projecten en resources. Met een dubbelklik kun je weer een agenda weergave openen met de onderliggende project boekingen.

Een illustratie van hoe je in de functie Bezetting in Timewax kan aangeven op welke wijze je de bezettingsinformatie getoond wil hebben

Weergave, filters en output

Op elk moment kun je de tijds- en meeteenheden wijzigen die de gegevens weergeven. Met de filter op project type kun je de bezetting laten zien in termen van declarabele en niet declarabele (interne) projecten.

Je kunt filter opties instellen zoals een datumreeks en ervoor kiezen om de historie op werkelijke uren te baseren. Bij de export naar PDF en Excel worden de ingestelde weergave instellingen overgenomen.

Een illustratie van hoe je in de functie Bezetting in Timewax kan aangeven op welke wijze je de bezettingsinformatie getoond wil hebben

Wil je de Bezetting in actie zien?

Dat kan! Gratis en 30 dagen lang. Je kunt ook alle overige functies in onze software vrijblijvend testen en je hoeft geen credit card gegevens achter te laten. Aarzel niet om contact op te nemen als je hulp nodig hebt. Begin vandaag nog met het besparen van tijd.