Gantt Chart

Met deze functie van Timewax kan je eenvoudig een Gantt Chart maken. Deze balkenplanning is erg geschikt voor de planning van grotere projecten. Daarnaast is een Gantt Chart een uitstekende manier om de planning visueel aan je klanten te communiceren. Voor de resource planning integreert de Gantt Chart met het planbord.

Een illustratie van een planning in een gantt chart

Visuele planning

Een planning maken in een Gantt Chart doe je door balken te slepen, mijlpalen te maken en afhankelijkheden aan te brengen met vertragings- of voorlooptijd. Een balkenplanning maak je voor grote projecten met veel activiteiten. Om ook bij deze grote projecten overzicht te houden kan je de hele projectplanning of delen daarvan naar wens dicht- en openklappen.

Aan elke activiteit in de Gantt Chart kan je gegevens vastleggen zoals commentaar, begrote uren, teammanager en labels voor rapportage doeleinden. Je kan ook de voortgang van activiteiten toevoegen en in de balken van de weergeven.

Een illustratie van een Gantt Chart waarin ook de informatie van de voortgang van activiteiten te zien is.

Gantt Chart lay-out

In de Gantt Chart functie kan je per project de weergave instellen. Zo kun je bijvoorbeeld de kleuren van de balken instellen en bepalen welke tekst moet worden weergegeven in en naast de balken. Dit is erg handig voor klanten met specifieke rapportage behoeften.

Je kunt de balkenplanning exporteren naar Excel, jpeg of PDF-bestand. Bij de export wordt exact de weergave overgenomen zoals je die op het scherm hebt ingesteld.

Een illustratie van een Gantt Chart waarin ook de informatie van de voortgang van activiteiten te zien is.

In twee minuten klaar

“Als ik een project voor een afdeling plan, dan ben ik in twee minuten klaar. Ik selecteer de medewerker en sleep ze eenvoudig op een project”

Martin Embregts | Telindus

PROJECT PLANNER SERVICE DELIVERY
Een illustratie van meerdere versies van dezelfde project planning.

Versies van een balkenplanning

Met de Gantt Chart functie willen we een zo flexibel mogelijke project planner aanbieden. Daarom kan je in deze functie verschillende versies van een project planning aanmaken. Je kan bijvoorbeeld een basis, een forecast en een concept versie van de planning opzetten. Zo kan een projectmanager eenvoudig vorige versies van de planning bekijken en herstellen.

Je kan ook meerdere versies van de balkenplanning met elkaar vergelijken. Zo kan je eenvoudig zien hoeveel de actuele project planning afwijkt van de baseline versie.

Een illustratie van een Gantt Chart waarin meerdere projecten tegelijk worden getoond.

Multi-project overzicht

Met het Multi-project overzicht van de Gantt Chart functie kan je de planning van meerdere projecten tegelijkertijd bekijken. Zo kun je in een oogopslag alle projecten per project manager, status, portfolio of klant zien.

In dit overzicht kun je de projecten en hun activiteiten ook aanpassen. Daarnaast is het ook mogelijk om tussen projecten afhankelijkheden aan te brengen, bijvoorbeeld in een klantprogramma van gerelateerde projecten.

Een illustratie van een Gantt Chart waarin meerdere projecten tegelijk worden getoond.

Wil je de Gantt Chart in actie zien?

Dat kan! Gratis en 30 dagen lang. Je kunt ook alle overige functies in onze software vrijblijvend testen en je hoeft geen credit card gegevens achter te laten. Aarzel niet om contact op te nemen als je hulp nodig hebt. Begin vandaag nog met het besparen van tijd.