Planbord

Het online planbord is het hart van onze planning software. Het is de plek waar je al je projecten gaat plannen. Het geeft je in een oogopslag inzicht in de planning van je gehele organisatie. Daarnaast kan je vanuit het planbord resources voor activiteiten en projecten aanvragen. Het plannen van projecten doe je eenvoudig door te slepen met digitale magneten.

Een illustratie van hoe je bepaalt in welke tijdsweergave je de planning wilt zien

Tijdweergave

Je kan de tijdweergave van het planbord instellen op dag, week of maand. De dagweergave is bijvoorbeeld erg geschikt voor het plannen van korte activiteiten in hele en halve uren. Je hebt de keuze om de weergave van een dag naar eigen behoefte aan te passen, bijvoorbeeld door alleen de werkuren van een medewerker te tonen.

De week- of maandweergave van het online planbord gebruik je om een overzicht van de komende periode te krijgen. Je kan zelf bepalen hoeveel weken of maanden je tegelijkertijd wilt zien. Met behulp van de navigatiebalk blader je door de tijd heen.

Een illustratie van de weergaven functie in het planbord van Timewax

Meerdere views

Het planbord kan je twee borden tegelijkertijd tonen. Dit geeft je de mogelijk om de planning van projecten en resources vanuit twee perspectieven te bekijken. Projecten en medewerkers kan je tussen de borden slepen.

Naast de weergave van de twee aparte borden met projecten en resources kan je in het online planbord ook kiezen voor een lijstweergave, een agenda weergave, een takenlijst en een Gantt Chart. Daarnaast kan je de borden elkaar laten volgen.

Een illustratie van de weergaven functie in het planbord van Timewax

De planning centraal

“Eerst had ik allemaal losse bestanden en was ik afhankelijk van losse systemen. Nu zit alles centraal in Timewax. Dat bespaart tijd en de planning is makkelijk vindbaar.”

Olaf van der Sanden

Olaf van der Sanden | Xibis

PROJECTTEAM MANAGER
Een illustratie van hoe je een resource kan aanvragen, zodat je deze kan plannen

Resource aanvragen

In het planbord kan je voor je projecten resources aanvragen. In de aanvraag kan je verschillende vereisten toevoegen, zoals de benodigde afdeling, functie en competentie. De geschikte medewerker wijs je daarna aan de aanvraag toe, door deze op de aanvraag te slepen.

In Timewax kan je functies van het online planbord afschermen, zodat projectmanagers bijvoorbeeld niet zelf medewerkers kunnen plannen. Met databeveiliging zorg je ervoor dat ze alleen aanvragen voor hun eigen projecten mogen indienen.

Een illustratie van de herinneringen functie in het planbord waarmee je eenvoudig berichten kan sturen naar klanten en resources

Planbord alerts en e-mails

In het online planbord kan je alerts instellen. Zo krijg je een melding wanneer medewerkers overboekt zijn, er conflicten in de planning ontstaan, de deadlines van projecten verstrijken en wanneer je medewerkers toewijst op activiteiten waarvoor ze niet langer gekwalificeerd zijn.

Daarnaast kan het planbord herinnering- en bevestigingsmails sturen. Met behulp van een sjabloon bepaal je zelf hoe deze berichten eruit komen te zien. Het opmaken kan in platte tekst en in HTML, de keuze is aan jou.

Een illustratie van de herinneringen functie in het planbord waarmee je eenvoudig berichten kan sturen naar klanten en resources
Een illustratie van hoe een planning in het digitale planbord eruit kan zien.

Instellingen online planbord

Elke gebruiker kan het planbord naar eigen wens aanpassen, zodat je projecten kan plannen zoals jij dat wilt. Je kan bijvoorbeeld de weergave van projectboekingen uitbreiden met extra informatie, zoals de status, voortgang, verstuurde e-mails en bezettingsgegevens.

Daarnaast kan je de kolommen van het project en resource bord aanpassen. Ook kan je zelf de volgorde van de kolommen bepalen en kies je zelf hoe je gegevens gesorteerd wilt hebben. Alle aanpassingen zijn persoonlijk en worden toegepast wanneer je het online planbord in Timewax opent.

Wil je het Planbord in actie zien?

Dat kan! Gratis en 30 dagen lang. Je kan alle overige functies van onze software ook testen, geheel vrijblijvend en zonder je credit card te trekken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je hulp nodig hebt. Begin vandaag nog met het besparen van tijd.