Project snapshot

Elke week ontvang je per project een snapshot in je inbox. Deze e-mail bevat een overzicht van alle projectontwikkelingen in de afgelopen week, waardoor je een actueel inzicht en meer grip krijgt op je project.

Een illustratie van de project snapshot die een planning forecast van een project toont

Prognose begrotingsverschil

In de project snapshot behandelen we bijvoorbeeld de prognose van het begrotingsverschil. Deze prognose geeft inzicht in het verwachte begrotingsresultaat bij het afronden van het project. Deze berekening is gebaseerd op alle activiteiten van het project en de voortgang van deze activiteiten.

Ons algoritme kan deze prognose ook maken wanneer de werkelijke bestede uren onbekend zijn. De snapshot laat ook zien of het verschil toe- of afneemt ten opzichte van de week ervoor.

Een illustratie van de project snapshot die een planning forecast van een project toont

Prognose planningsverschil

Daarnaast tonen we in de project snapshot ook de prognose van het planningsverschil. Dit onderdeel geeft aan of je nog genoeg uren in de resource planning hebt staan om het project af te ronden. Ook dit verschil berekenen we op basis van de voortgang van de activiteiten.

Op deze manier kun je direct in actie komen als je uren tekort komt, maar ook als je te veel uren gereserveerd hebt. In dat geval kun je uren voor andere projecten en activiteiten vrijgeven.

Een illustratie van de project snapshot die een planning forecast van een project toont
Een illustratie van de project snapshot die de voortgang van het project toont

Voortgang

De voortgang van het project berekenen we aan de hand van de voortgang per activiteit. In de berekening wegen we ook de begrote uren mee. De vooruitgang van het project drukken we uit in procenten. Daarnaast vergelijken we de progressie met die van de week ervoor.

De snapshot vermeldt ook welke activiteiten in het project in de afgelopen week zijn afgerond en welke al klaar hadden moeten zijn. Deze laatste activiteiten zijn vervallen en verdienen daarom de aandacht.

Een illustratie van de project snapshot die de voltooide activiteiten van een project toont

Activiteiten logboek

De snapshot van een project toont ook een weekverslag van welke medewerkers aan welke activiteiten hebben gewerkt. We tonen de geplande en gewerkte uren per activiteit en per medewerker.

Hierdoor krijg je gevoel bij afwijkingen van de werkelijk bestede uren ten opzichte van wat je had gepland. Dit kan alleen bij de Professional editie. Bij de Kickstarter editie tonen we alleen de geplande uren.

Een illustratie van de project snapshot die de voltooide activiteiten van een project toont

Wil je de Project Snapshot in actie zien?

Dat kan! Gratis en 30 dagen lang. Je kunt ook alle overige functies in onze software vrijblijvend testen en je hoeft geen credit card gegevens achter te laten. Aarzel niet om contact op te nemen als je hulp nodig hebt. Begin vandaag nog met het besparen van tijd.