Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us

Project snapshot

Elke week ontvang je automatisch per project een e-mail met een overzicht van alle ontwikkelingen in de afgelopen week. Dat geeft jou als projectmanager actueel inzicht en meer grip op je projecten.

Een illustratie van de project snapshot die een planning forecast van een project toont

Prognose begrotingsverschil

De prognose begrotingsverschil geeft een voorspelling van het verwachte begrotingsresultaat bij afronding van het project. De prognose is gebaseerd op alle onderliggende activiteiten en de geboekte voortgang.

De prognose wordt berekend door ons geavanceerde algoritme waarbij we zelfs bij de afwezigheid van werkelijk bestede uren, een goede schatting kunnen maken. De snapshot laat ook zien of het verschil toe- of afneemt ten opzichte van de vorige week.

Een illustratie van de project snapshot die een planning forecast van een project toont

Prognose planningsverschil

De prognose planningsverschil geeft aan of je nog genoeg uren in de toekomstige resource planning hebt staan om het project af te ronden. Ook dit verschil wordt berekend op basis van de voortgang per activiteit.

Op deze manier kun je als projectmanager direct actie nemen als je uren te kort komt, maar ook als je uren te veel hebt gereserveerd in de resource planning. Deze uren kun je ten behoeve van andere projecten en activiteiten vrijgeven.

Een illustratie van de project snapshot die een planning forecast van een project toont

Ze zijn snel!

"Overstappen is eenvoudig. Stuur Timewax je data en je bent klaar om te beginnen."

Het logo van Bosch

Simon van der Meer | Bosch Nederland Manager Customer Service

We hebben de oplossing gevonden die we zochten.

"Timewax geeft het perfecte overzicht van onze project planning, beter dan Outlook ooit heeft gedaan."

Een foto van Randy van Santen

Randy van Santen | Van Santen Advies CEO

Een illustratie van de project snapshot die de voortgang van het project toont

Voortgang

Op basis van de voortgang per activiteit en gewogen naar het aantal begrote uren, berekenen we de totale voortgang van het project. We drukken dit uit in een percentage en vergelijken het met de voortgang van de week ervoor.

Verder vermeldt de snapshot welke activiteiten in het project in de afgelopen week zijn afgerond en welke activiteiten afgerond hadden moeten worden. Deze laatste activiteiten zijn vervallen en verdienen de aandacht.

Een illustratie van de project snapshot die de voltooide activiteiten van een project toont

Activiteiten logboek

De snapshot geeft ook een verslag van welke medewerkers aan welke activiteiten hebben gewerkt in de afgelopen week. Per activiteit en per medewerker worden in totaal de geplande en gewerkte uren gerapporteerd.

Zo krijgt de projectmanager direct gevoel bij afwijkingen van de werkelijk bestede uren ten opzichte van wat hij had gepland. Dit kan alleen bij de Plus editie. Bij de Plan editie worden alleen de geplande uren getoond.

Een illustratie van de project snapshot die de voltooide activiteiten van een project toont
Een illustratie van de project snapshot die het bedrag dat nog het te factureren bedrag toont

Open voor facturering

In de laatste sectie van de snapshot wordt aangegeven welk totaalbedrag open staat voor facturering naar de klant. Dit bedrag omvat onder andere uren (nacalculatie/vaste prijs), kostenposten, onkosten en betaaltermijnen.

Voor de projectmanager is op deze manier direct inzichtelijk hoe hoog het openstaande saldo is en kan er naar aanleiding van dit inzicht eventueel direct actie worden genomen om te gaan factureren naar de klant.

Wil je de Project snapshot in actie zien?

Dat kan! Gratis en 30 dagen lang. Je kunt ook alle overige functies in onze software vrijblijvend testen en je hoeft geen credit card gegevens achter te laten. Aarzel niet om contact op te nemen als je hulp nodig hebt. Begin vandaag nog met het besparen van tijd.