Resource aanvragen

Met de functie Resource aanvragen creëer je eenvoudig een workflow voor het aanvragen van resources. Projectmanagers kunnen op een laagdrempelige manier een aanvraag indienen, waarna Timewax de verdere afhandeling en communicatie regelt.

Een illustratie van een laptop waar een scherm op staat waarmee eenvoudig resources kan aanvragen bij een afdelingsmanager
Een illustratie van het formulier waarmee je een aanvraag voor medewerkers kan toevoegen aan een project

Gestructureerd vastleggen

Met de functie Resource aanvragen wordt projecten plannen laagdrempelig. E-mails sturen met verzoeken, die vervolgens in de vergetelheid raken, behoort tot het verleden. De projectmanager vult de gegevens in, waarna de aanvraag kan worden verzonden. De behandelaar krijgt direct een bericht en kan eenvoudig de aanvraag goed- of afkeuren.

Een illustratie van een scherm die overzichtelijk de beschikbare medewerkers toont.

Direct duidelijkheid

De projectmanager kan bij het aanmaken van de aanvraag, direct zien of er medewerkers beschikbaar zijn in de gewenste tijdsperiode. Zo voorkom je dat projectmanagers aanvragen indienen die op voorhand niet kunnen worden ingevuld. Dat bespaart een hoop iteraties en daarmee tijd. Bij het indienen van een aanvraag kan ook een voorkeur worden aangegeven voor een specifieke medewerker.

Een illustratie van een scherm die overzichtelijk de beschikbare medewerkers toont.

Helder en duidelijk

“Timewax heeft een heldere en duidelijke interface, is gebruiksvriendelijk en de koppelingen helpen het plannen van resources soepel te laten verlopen”.

Olaf van der Sanden

Olaf van der Sanden | Xibis

PROJECTTEAM MANAGER
Een illustratie van een formulier waarmee je meerdere regels kan toevoegen aan een aanvraag

Geavanceerde opties

De projectmanager kan bij het aanvragen van resources ook aangeven hoeveel resources hij of zij nodig heeft. Een aanvraag kan ook worden opgebouwd uit meerdere onderdelen. Dit is vooral handig bij multidisciplinaire projecten, waarbij je meerdere medewerkers nodig hebt met verschillende functies en competenties.

Een illustratie van een e-mail die de behandelaar in zijn inbox wanneer iemand een resource aanvraag indient

Stroomlijn de communicatie

Na het aanvragen van resources, verschijnt het verzoek als een open boeking in het digitale planbord. Hiermee is het meteen duidelijk dat er voor het betreffende project een aanvraag is ingediend.

Door het aanvragen van resources via Timewax te laten verlopen, behoren aanvragen via de e-mail tot het verleden. Hierdoor voorkom je dat een verzoek bij iemand in zijn of haar inbox blijven liggen. De aanvrager kan altijd zien welke verzoeken nog open staan en wie de behandelaar van zijn of haar aanvraag is. De behandelaar krijgt bij een nieuw verzoek een bericht, zodat hij of zij deze tijdig kan afhandelen. Wordt de aanvraag goed- of afgekeurd, dan wordt de aanvrager hier direct van op de hoogte gesteld.

Een illustratie van een e-mail die de behandelaar in zijn inbox wanneer iemand een resource aanvraag indient

Wil je Resource aanvragen in actie zien?

Dat kan! Gratis en 30 dagen lang. Je kan alle overige functies van onze software ook testen, geheel vrijblijvend en zonder je credit card te trekken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je hulp nodig hebt. Begin vandaag nog met het besparen van tijd.