Weekplanner

De weekplanner is perfect voor het plannen van medewerkers op projecten voor de lange termijn op weekbasis. Het werkt net zo snel en eenvoudig als wat uren in een spreadsheet invoeren, maar dan met alle validaties van een professioneel systeem.

Weekplanner Excel ingenieursbedrijven

Het werkt net als Excel

Voor langlopende projecten wil je wel alvast uren gaan reserveren in de capaciteitsplanning. Op basis van de begrote uren en de doorlooptijd van de fasen weet je wat de gemiddeld benodigde uren per medewerker per week zijn. Dat aantal uren kan natuurlijk variëren afhankelijk van de fase van het project.

In Timewax hebben we hiervoor de Weekplanner bedacht. Hiermee kun je grofweg al uren reserveren in de capaciteitsplanning van de verschillende medewerkers. Net als in Excel kun je snel door cellen navigeren en per medewerker een aantal uur per week opgeven.

Weekplanner weergaven ingenieursbedrijven

Krijg een volledig beeld

In de Weekplanner kan je eenvoudig weergaven maken, zodat je bijvoorbeeld in één keer alle medewerkers van een bepaalde afdeling, functie of met een bepaalde competentie onder elkaar kunt zien. In de totaalregels kun je bepalen of je een bezettingspercentage, het aantal beschikbare of geboekte uren wilt zien.

Door medewerkers ‘open te klappen’ krijg je inzicht in de geplande uren per project voor die medewerker. Op dit niveau kun je heel snel uren wijzigen en verschuiven tussen verschillende projecten. Je ziet direct of het allemaal past en je de medewerkers niet per ongeluk overboekt.

Weekplanner weergaven ingenieursbedrijven

De planning centraal

“Eerst had ik allemaal losse bestanden en was ik afhankelijk van losse systemen. Nu zit alles centraal in Timewax. Dat bespaart tijd en de planning is makkelijk vindbaar.”

Olaf van der Sanden

Olaf van der Sanden | Xibis

PROJECTTEAM MANAGER
Planbord met creatives

Geïntegreerd met de dagplanning

De Weekplanner staat niet op zich. Hij is geïntegreerd met het Planbord, dat zich vooral met de planning op dagniveau bezighoudt. De Weekplanner geeft ook alles weer wat in het Planbord of in de persoonlijke Outlook agenda’s van de medewerkers is gepland.

Door deze integratie weet je dat de Weekplanner altijd voor 100% een betrouwbare weergave van de beschikbaarheid geeft. Uren die je plant met de Weekplanner worden op hun beurt ook inzichtelijk in het Planbord. De Weekplanner boekt de ingegeven uren per week automatisch op beschikbare momenten van de medewerkers.

In de online weekplanner kan je verschillende instellingen doen waarmee je de notificaties kan regelen

Kies zelf je notificaties

In de Weekplanner kan je ook notificaties instellen. Zo krijg je een melding wanneer medewerkers overboekt zijn, er conflicten in de planning ontstaan of wanneer je medewerkers toewijst op activiteiten waarvoor ze niet langer gekwalificeerd zijn.

Plan je per ongeluk meer uren dan begroot voor het betreffende project? Dan geeft de Weekplanner ook een waarschuwing dat je het budget gaat overschrijden. De Weekplanner houdt tot slot ook in de gaten of je de uren wel plant volgens de eventuele doorlooptijden uit de Gantt Chart.

In de online weekplanner kan je verschillende instellingen doen waarmee je de notificaties kan regelen

Wil je de online weekplanner in actie zien?

Dat kan! Gratis en 30 dagen lang. Je kan alle overige functies van onze software ook testen, geheel vrijblijvend en zonder je credit card te trekken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je hulp nodig hebt. Begin vandaag nog met het besparen van tijd.