Personeelsplanning

Een goede personeelsplanning maakt de verbinding tussen je personeelsbestand en je portfolio van projecten. Als projectmatig werkende dienstverlener is het van belang dat je op het juiste moment de juiste medewerkers met de juiste competenties kan toewijzen aan de juiste projecten.

Planning maken - Een illustratie van een vraagteken op een oranje cirkel

Wat is personeelsplanning eigenlijk?

Personeelsplanning is het proces binnen een bedrijf om het bestand aan interne en externe medewerkers te analyseren en te bepalen welke stappen genomen moeten worden om aan de vraag vanuit projecten te voldoen. Personeelsplanning bestaat op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Op operationeel niveau worden er dagplanningen. Op tactisch niveau wordt er op middellange termijn gekeken welke capaciteit er vanuit toekomstige projecten gevraagd wordt. Op strategisch niveau wordt er meer gekeken naar welke competenties de organisatie op de lange termijn wil ontwikkelen.

Waarom is personeelsplanning belangrijk?

Met een doelgerichte personeelsplanning leg je het fundament voor de toekomst van je bedrijf. Daarmee behalen projectmatig werkende bedrijven drie belangrijke voordelen.

Het cijfer 1

Verhoogde de omzet

Als je de vraag vanuit projecten optimaal kan invullen verhoog je automatisch de productiviteit van het personeelsbestand en de omzet per medewerker.

Het cijfer twee

Meer tevreden medewerkers

Met personeelsplanning stem je de inzet van medewerkers op projecten zo goed mogelijk af op hun competenties en ambities. Daardoor worden ze meer uitgedaagd en zijn ze productiever.

Het cijfer drie

Betere samenwerking

Personeelsplanning is gericht op samenwerking die afdelingen en functies overstijgt. Goed samengestelde multidisciplinaire projectteams verbreden kennis en teamwork in je organisatie.

Personeelsplanning software van Timewax

Timewax ondersteunt projectmatig werkende bedrijven om op het juiste moment, de juiste mensen met de juiste competenties op de juiste projecten te plannen. We ondersteunen personeelsplanning op operationeel en tactisch niveau.

Operationele planning

Het maken van een planning op dagniveau doe je in Timewax met het Planbord. Net als het als het ouderwetse planbord van vroeger heb je overzicht van de beschikbaarheid van je medewerkers, maar ook van de planning per project. Plannen is eenvoudig een kwestie van medewerkers slepen naar de projecten.

We communiceren de operationele planning direct naar de agenda van de medewerker in Outlook of de Google agenda. Zo ontstaan er nooit misverstanden over de actuele planning. Met de 2-weg koppeling met Outlook verwerken we Outlook-afspraken ook in de planning.

Planbord
Een illustratie van de Timewax functie Bezetting

Prognose beschikbaarheid

Met het instellen van contracturen per medewerker en de algemene feestdagen worden de totale werkbare uren bepaald. Naast projecten worden ook interne werkzaamheden en afwezigheid ingepland. Specifiek voor verlof hebben we een workflow voor het aanvragen en goedkeuren.

In Timewax krijg je met de Bezetting functie een prognose van de beschikbaarheid en de verwachte productiviteit op de middellange termijn. Hierin analyseer je de prognose met verschillende invalshoeken, zoals afdeling, functie, medewerker, competentie, klant en project.

Competentiemanagement

In Timewax worden alle medewerkers ingedeeld naar afdelingen, functies en competenties. Bij competenties kan ook een einddatum worden bijgehouden, bijvoorbeeld bij vakgerichte opleidingen die periodiek opnieuw getoetst moeten worden voor het behouden van het certificaat.

In onze Analytics functie geven dashboards in een oogopslag weer welke competenties binnen je afdelingen en functiegroepen aanwezig zijn. Met een ouderdomsanalyse houden we ook bij welke competenties op welk moment gaan verlopen zodat je hier tijdig op bijstuurt.

Dashboard met competentiematrix

Volledig automatisch

Het overzetten van de planning naar de agenda’s gaat nu volledig automatisch en dat scheelt veel tijd”

Olaf van der Sanden

Olaf van der Sanden | Xibis

PROJECTTEAM MANAGER

Integraties

Je kan de software die je al gebruikt aan Timewax koppelen. Dit is handig, want zo hoef jij je gegevens niet dubbel te onderhouden. Je kan hiervoor een van onze basiskoppelingen gebruiken. Ben je een technische nerd? Dan kan je met onze API ook zelf koppelingen maken.

Faciliteer zelfplanning door je medewerkers

Als je de Outlook-agenda koppelt aan onze personeelsplanning software
Slimme 2-weg koppeling, zelf te configureren
Plannen direct vanuit Outlook met onze add-in
Altijd volledig inzicht in de beschikbaarheid

Doe je mee?

Onze klanten zijn dienstverleners in allerlei branches. Ze moeten dagelijks projecten en medewerkers plannen om de beste service aan hun klanten te kunnen garanderen. Daar helpen wij ze graag bij. Mogen wij jou helpen?

Wil je meer weten?

Neemt contact met ons op en je hoort zo spoedig mogelijk van ons. Interesse in een gratis proefversie? Je kan Timewax 30 dagen lang gratis uitproberen. Dat is genoeg tijd om alle functies te testen of ze goed bij jouw organisatie passen.