Planning software installatietechniek

Wij helpen installatiebedrijven meer grip te krijgen op de planning. Het maakt niet uit of je nu installaties uitvoert, onderhoud doet of beide voor je klanten verzorgd. Wij zorgen ervoor dat je efficiënt je opdrachten en monteurs kunt plannen.

De volgende stap in planning

De planning van installaties kent een andere dynamiek dan het plannen van onderhoud en verhelpen van verstoringen. Ook opdrachten in de elektrotechniek, koude techniek en infratechniek hebben een ander karakter. Dat vraagt om een flexibele oplossing.

Eenvoudig online planbord

Mobiele app voor soepele communicatie

Actuele prognose op de werkdruk

Dashboards voor resultaten op opdrachten

Met onze planning software bespaar je tijd en rond je al je opdrachten binnen de tijd en budget af. Door beter te plannen kun je de productiviteit van je monteurs verhogen. Dat leidt direct tot een stijging van de omzet en de winst. Bereken het hier.

Deze installatiebedrijven plannen al met onze planning software

Grip op de capaciteit met een planbord

Voorbij Excel met drag & drop

Planbord met monteurs

Eenvoud

Wil je grip op de planning? Dan kun je aan de slag met ons planbord. Denk aan het ouderwetse planbord. Zo’n bord aan de muur maar dan digitaal. Het maakt de planning zeer visueel en het plannen van monteurs is simpelweg slepen met digitale magneten.


Ons planbord is online. Hierdoor geeft onze planning software de wijzigingen direct door aan de monteurs via onze mobiele app. Op die manier hebben ze de planning altijd in hun broekzak, waar ze ook zijn. Via de mobiele app kunnen ze ook de status terugmelden en die kun je weer direct op het planbord volgen.

Weergave installatietechniek met afdelingen, functies en competenties

Selecties

In het planbord kan je selecties maken waarmee je perfect inzicht krijgt in de beschikbaarheid van je medewerkers. Zo kan je bijvoorbeeld onderscheid maken in de verschillende functies zoals projectleider, werkvoorbereider, tekenaar, calculator en monteur.


Je kan ook competenties aan je monteurs toekennen. Zo kun je bijvoorbeeld vastleggen hoeveel ze weten van elektrotechniek, daktechniek of verwarmings- en ventilatietechniek. Want niets is fijner dan met een paar klikken kunnen zien welke kennis en vaardigheden voor een opdracht beschikbaar zijn.

Planbord met installatie en onderhoud opdrachten

Altijd actueel

Het planbord kun je met meerdere collega’s tegelijkertijd gebruiken. Hierdoor kijken planners, managers en projectmanagers altijd naar de meest actuele planning. Er is altijd maar één versie van de waarheid.


Met gebruikersprofielen kan je bepalen wat gebruikers mogen doen, bijvoorbeeld alleen de planning raadplegen. Daarnaast kan je zelf bepalen welke gegevens ze mogen bekijken. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat de afdeling onderhoud alleen maar de planning mag bewerken van service monteurs en bijvoorbeeld niet van installatie monteurs in de nieuwbouw.

Monteur aanvragen installatietechniek

Aanvragen

Je kan het systeem zo instellen dat bijvoorbeeld account managers alleen maar aanvragen op projecten mogen boeken. Ze geven bijvoorbeeld aan dat ze voor een klant een monteur nodig hebben met verstand van beveiliging van geldtransporten.


We bieden ook een uitgebreide workflow met de functie resource aanvragen. Zo kan bijvoorbeeld een projectmanager een aanvraag indienen voor een monteur zoeken met verstand van technische automatisering in de kantoorbouw. Bij de aanvraag kan hij al de beschikbaarheid van monteurs checken, voordat hij de aanvraag indient.

Omschakelen naar iets professionelers

“Kleinere bedrijven kunnen het plannen vaak prima af met een Excel-document. Op een gegeven moment moet je als bedrijf de omslag maken naar iets professionelers, zoals Timewax.”

Portret van Kendra van Zessen van KPN Werkplek

Kendra van Zessen | KPN

PROJECTMANAGER

Eenvoud de planning communiceren

Mobiele app

Mobiele app planning installatietechniek

Planning

Met de mobiele app hebben monteurs altijd de planning in hun broekzak. Wijzigingen worden direct doorgegeven aan de app, dus de planning is altijd actueel. De monteurs zien in een oogopslag hun planning voor de hele week. Eventueel kunnen ze ook de planning van collega’s inzien.


Door op een boeking te tikken zie je alle details zoals het project, de activiteit, de projectmanager, omschrijving en bijgesloten documenten. Zijn er apparaten of voertuigen die mee moeten? Ook die zie je in de details. Door op de locatie te tikken wordt automatisch je navigatie app gestart zodat je op weg kunt.

Mobiele app urenstaten installatietechniek

Urenstaten

Aan het einde van de klus kunnen monteurs in de app de boeking openen en direct de werkelijk gemaakte uren noteren. Het is ook mogelijk dat ze de werkelijke uren met een timer registeren. Bij aanvang van de opdracht zetten ze de timer aan en bij afronding hoeven ze de timer alleen maar uit te zetten.


Monteurs kunnen de urenstaat altijd aanvullen met werkzaamheden waarvoor ze niet ingepland stonden, zoals bijvoorbeeld acute storingen. Optioneel kun je een workflow instellen dat de uren door een projectmanager en/of afdelingsmanager goedgekeurd moeten worden.

Mobiele app voortgang installatietechniek

Voortgang

Monteurs kunnen aan het einde van de opdracht ook aangeven dat de opdracht is afgerond. Deze status wordt dan direct voor de planner op het planbord zichtbaar. Er kan ook automatisch een bericht worden gestuurd aan de projectmanager van de opdracht.


Voor installaties waar langer aan gewerkt wordt, kunnen monteurs ook de tussentijdse voortgang aangeven met behulp van een percentage gereed. Daarnaast kunnen ze ook notities over de voortgang vastleggen, hoeveel uur ze nog verwachten nodig te hebben en wat de verwachte einddatum van de opdracht is.

Faciliteer zelfplanning door je medewerkers

Koppel de Outlook-agenda aan onze planning software

Slimme 2-weg koppeling, zelf te configureren
Plannen direct vanuit Outlook met onze add-in
Altijd volledig inzicht in de beschikbaarheid

Beter worden in plannen

We bloggen graag over het vakgebied van planning en dan specifiek over de organisatorische klant. Je kan ook onze podcast volgen op Apple Podcasts en Spotify.

In twee minuten klaar

“Als ik een project voor een afdeling plan, dan ben ik in twee minuten klaar. Ik selecteer de medewerker en sleep ze eenvoudig op een project”

Martin Embregts | Telindus

PROJECT PLANNER SERVICE DELIVERY

Inzicht in de prestaties met dashboards

Visueel en interactief analyseren

Onze planning software geeft ICT-bedrijven ook toegang tot krachtige dashboards waarbij zij de prestaties van het bedrijf kunnen analyseren

Dashboards

Met de functie Analytics van onze planning software beschik je over een hele reeks dashboards waarmee je de performance van je bedrijf kan analyseren. Zo heb je altijd het juiste dashboard voor de juiste soort opdrachten, want installaties wil je nu eenmaal anders analyseren dan onderhoudsopdrachten.


Je kunt individuele opdrachten voor klanten analyseren, maar ook groepen van klanten, soorten projecten, projectmanagers en nog veel meer. Dit maakt het een krachtig analyse-instrument. Bovendien kun je per gebruiker ook bepalen welke dashboards ze mogen gebruiken en welke gegevens ze mogen zien.

Dashboard financieel marge

Financieel

Naast het analyseren van opdrachten in uren, kun je in Timewax ook met uurtarieven werken. Op die manier kun je de resultaten ook financieel analyseren. Als je een senior elektromonteur inzet terwijl je in de begroting uitging van een junior elektromonteur, dan zie je met onze dashboards het resultaat daarvan in euro’s.


Werk je met kostprijstarieven? Dan kunnen we in onze dashboards zelfs het rendement per opdracht laten zien. We berekenen dan de marge per opdracht op basis van de werkelijke uren, de commerciële tarieven en de kostprijstarieven. Zo kun je zien aan welke opdrachten je het meest en aan welke opdrachten je het minst verdient.

Bezetting voor Installatietechniek

Productiviteit

De functie Bezetting is een specifiek dashboard waarmee je uitgebreid de productiviteit van je bedrijf kan analyseren. Het geeft een forecast op de toekomstige werkdruk op basis van de planning en je kunt deze analyseren naar afdelingen, functies en competenties. Je kan ook de historie op basis van werkelijke uren registreren.


In deze functie kun je ook je eigen weergaven en selecties maken. Zo kun je bijvoorbeeld de beschikbaarheid in uren, dagen of in een percentage van de werkbare uren bekijken. Je kunt daarnaast filteren naar facturabele opdrachten en ook een onderscheid maken in de ‘harde’ en ‘zachte’ planning.

Integraties voor de installatietechniek

Onze planning software integreert naadloos met typische systemen waar installatiebedrijven mee werken, zoals service management systemen. Daar integreren wij mee en dat bespaart tijd.

Alle 6 voordelen van onze planning software op een rij

Onze planning software voor de installatietechniek uitproberen?

Dat kan! Gratis en 30 dagen lang. Je kunt ook alle overige functies in onze software vrijblijvend testen en je hoeft geen credit card gegevens achter te laten. Aarzel niet om contact op te nemen als je hulp nodig hebt. Begin vandaag nog met het besparen van tijd.