Wat is een project planning?

De vraag is vervolgens: wat is jouw definitie van een project? Afhankelijk van de definitie en omvang van het project stel je namelijk ook andere eisen aan een project planning tool.


Wat is een project?


Een project is een verzameling van eenmalige activiteiten om iets te realiseren. De tijd en de te besteden uren zijn begrensd. Een project wordt door meerdere mensen van verschillende disciplines uitgevoerd.

De term project wordt vaak misbruikt voor kleine opdrachten die op korte termijn door een of enkele medewerkers uitgevoerd wordt. Het is goed om dit onderscheid te maken, want je hebt dan ook andere functies nodig.

  • Wat is een project?

Online project planning


Voor de 'echte' projecten kun je in Timewax geheel online een Gantt Chart oftewel een balkenplanning maken. Hierin kun je voor elke activiteit de doorlooptijd plannen en onderlinge afhankelijkheden aangeven.

Deze balkenplanning is bij uitstek geschikt om het project te visualiseren en te communiceren naar de klant en het projectteam. Voor de resource planning (inzetplanning) van medewerkers gebruik je het Planbord.

  • Gantt Chart project planning

Kleine opdrachten


Voor het plannen van kleine opdrachten is de Gantt Chart te veel van het goede. Het betreft immers een of enkele activiteiten in een kort tijdsbestek. Het is te omslachtig om hiervoor een Gantt Chart te maken.

Je gaat voor kleine opdrachten dus direct over tot het inplannen van de medewerkers in het Planbord. Voor deze opdrachten is de project planning en de resource planning dus een en hetzelfde. Er is geen verschil.

  • Planbord

Standaardkoppelingen

We hebben een aantal standaardkoppelingen ontwikkeld, zodat je gegevens niet dubbel hoeft te onderhouden. Ben je een technische nerd? Dan kun je ook zelf koppelingen maken met onze API.

AFAS software
Exact Online
Twinfield
Office 365

Klanten rekenen op ons

Onze klanten zijn dienstverleners in allerlei branches. Ze moeten dagelijks projecten en medewerkers plannen om de beste service aan hun klanten te kunnen garanderen. Daar helpen wij ze bij. Bekijk meer van onze klanten.


Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo