Resource planning tool bestrijdt achilleshiel

Als dienstverlener heb je vaak meerdere projecten tegelijk lopen. Daarnaast heb je resources (medewerkers) van verschillende afdelingen, functies en competenties. Het overzicht houden is vaak een uitdaging.


Project planning


De meeste project managers zijn wel gewend om een project planning te maken. De meest gebruikte methode is een Gantt Chart oftewel een balkenplanning. Hierin plan je voor elke projectactiviteit de doorlooptijd.

In Timewax kun je ook een Gantt Chart maken. Handig als je veel activiteiten hebt. Deze balkenplanning is bij uitstek geschikt om het project te visualiseren en te communiceren naar de klant en het projectteam.

  • Gantt Chart

En nu de achilleshiel


En wat als je nu 10 projecten hebt met ieder 15 activiteiten en onderlinge afhankelijkheden? Je zet meerdere resources in met verschillende kwaliteiten. Ze werken echter aan meerdere projecten tegelijk.

En daar gaat het mis. De Gantt Chart methode biedt geen overkoepelend resource overzicht, want het kijkt naar slechts de planning van één project tegelijk. Je mist een totaaloverzicht van resources. Dit is de achilleshiel.

  • Achilleshiel project planning

Resource overzicht is de sleutel


Met het instellen van contracturen per medewerker en de algemene feestdagen worden de totale werkbare uren bepaald. Naast projecten worden ook lijnactiviteiten en afwezigheid (bijv. vakantie) ingepland.

Dit geeft een totaaloverzicht van de beschikbaarheid. In Timewax is dit vormgegeven met de Planbord functie. Hierin kun je eenvoudig medewerkers plannen op projecten, overige activiteiten en afwezigheid.

  • Planbord

Standaardkoppelingen

We hebben een aantal standaardkoppelingen ontwikkeld, zodat je gegevens niet dubbel hoeft te onderhouden. Ben je een technische nerd? Dan kun je ook zelf koppelingen maken met onze API.

AFAS software
Exact Online
Twinfield
Office 365

Klanten rekenen op ons

Onze klanten zijn dienstverleners in allerlei branches. Ze moeten dagelijks projecten en medewerkers plannen om de beste service aan hun klanten te kunnen garanderen. Daar helpen wij ze bij. Bekijk meer van onze klanten.


Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo