Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us

Resource planning bestrijdt de achilleshiel

Aan het maken van een tijdsplanning zitten twee aspecten: doorlooptijd en capaciteit. Als dienstverlener heb je vaak meerdere projecten tegelijk lopen. Daarnaast heb je resources (medewerkers) van verschillende afdelingen, functies en competenties. Een goede resource planning is essentieel.

Een illustratie van een vraagteken op een oranje cirkel

Tijdsplanning maken?

De doorlooptijd is de lengte van een activiteit. Het zegt nog niets over de benodigde capaciteit in werkuren om de activiteit uit te voeren. Voorbeeld: een activiteit kan 5 dagen duren waarin je 160 uren capaciteit nodig hebt.

Doorlooptijd plannen is handig bij projecten die langer dan 4 weken duren, met meerdere activiteiten en betrokken medewerkers. Bij kleinere opdrachten sla je dit over en maak je direct een capaciteitsplanning.

Een illustratie van de Timewax-functie Gantt Chart

Doorlooptijd plannen

Je gaat eerst je project uiteen rafelen in fasen en activiteiten. Vervolgens ga je de doorlooptijd plannen. Je bepaalt voor elke activiteit de start- en einddatum en eventuele afhankelijkheden met andere activiteiten.

Het plannen van de doorlooptijd doe je in Timewax met de Gantt Chart functie. Hiermee verkrijg je een visuele weergave van je project die je als communicatiemiddel kunt gebruiken voor je klant en het projectteam.

Een illustratie van de Timewax-functie Gantt Chart
Een illustratie van de Timewax-functie Planbord

Capaciteitsplanning

Bij de capaciteitsplanning worden de medewerkers ingepland om de activiteit uit te voeren. Op basis van een eventuele Gantt Chart en de benodigde werkuren, worden een of meerdere medewerkers ingepland.

Het maken van de capaciteitsplanning doe je in Timewax met de Planbord functie. Hiermee kun je eenvoudig medewerkers naar projecten slepen en behoud je goed overzicht van de beschikbaarheid.

Een illustratie van het Griekse personage Achilles

En nu de achilleshiel

En wat als je nu 10 projecten hebt met ieder 15 activiteiten en onderlinge afhankelijkheden? Je zet meerdere resources in met verschillende kwaliteiten. Ze werken echter aan meerdere projecten tegelijk.

En daar gaat het mis. De Gantt Chart methode biedt geen overkoepelend resource overzicht, want het kijkt naar slechts de planning van één project tegelijk. Je mist een totaaloverzicht van resources. Dit is de achilleshiel.

Een illustratie van het Griekse personage Achilles
Een illustratie van de Timewax functie Bezetting

Resource management is de sleutel

Met het instellen van contracturen per medewerker en de algemene feestdagen worden de totale werkbare uren bepaald. Naast projecten worden ook lijnactiviteiten en afwezigheid (bijv. vakantie) ingepland.

Dit geeft een totaaloverzicht van de beschikbaarheid. In Timewax is dit vormgegeven met de Bezetting functie. Hierin kun je eenvoudig medewerkers plannen op projecten, overige activiteiten en afwezigheid.

Integraties

We hebben een aantal standaardkoppelingen ontwikkeld, zodat je gegevens niet dubbel hoeft te onderhouden. Ben je een technische nerd? Dan kun je ook zelf koppelingen maken met onze API.

Klanten rekenen op ons

Onze klanten zijn dienstverleners in allerlei branches. Ze moeten dagelijks projecten en medewerkers plannen om de beste service aan hun klanten te kunnen garanderen. Daar helpen wij ze bij. Bekijk meer van onze klanten.

Wil je meer weten?

Neemt contact met ons op en je hoort zo spoedig mogelijk van ons. Interesse in een gratis proefversie? Je kan Timewax 30 dagen lang gratis uitproberen. Dat is genoeg tijd om alle functies te testen of ze goed bij jouw organisatie passen.