Aspecten van tijdsplanning maken

Aan het maken van een tijdsplanning zitten twee aspecten: doorlooptijd en capaciteit. Bij grote projecten zul je beide hebben. Bij kleine opdrachten alleen een capaciteitsplanning.


Welke tijd?


De doorlooptijd is de lengte van een activiteit. Het zegt nog niets over de benodigde capaciteit in werkuren om de activiteit uit te voeren. Voorbeeld: een activiteit kan 5 dagen duren waarin je 160 uren capaciteit nodig hebt.

Doorlooptijd plannen is handig bij projecten die langer dan 4 weken duren, met meerdere activiteiten en betrokken medewerkers. Bij kleinere opdrachten sla je dit over en maak je direct een capaciteitsplanning.

  • Waarom plannen?

Doorlooptijd plannen


Je gaat eerst je project uiteen rafelen in fasen en activiteiten. Vervolgens ga je de doorlooptijd plannen. Je bepaalt voor elke activiteit de start- en einddatum en eventuele afhankelijkheden met andere activiteiten.

Het plannen van de doorlooptijd doe je in Timewax met de Gantt Chart functie. Hiermee verkrijg je een visuele weergave van je project die je als communicatiemiddel kunt gebruiken voor je klant en het projectteam.

  • Gantt Chart

Capaciteitsplanning


Bij de capaciteitsplanning worden de medewerkers ingepland om de activiteit uit te voeren. Op basis van een eventuele Gantt Chart en de benodigde werkuren, worden een of meerdere medewerkers ingepland.

Het maken van de capaciteitsplanning doe je in Timewax met de Planbord functie. Hiermee kun je eenvoudig medewerkers naar projecten slepen en behoud je goed overzicht van de beschikbaarheid.

  • Planbord

Standaardkoppelingen

We hebben een aantal standaardkoppelingen ontwikkeld, zodat je gegevens niet dubbel hoeft te onderhouden. Ben je een technische nerd? Dan kun je ook zelf koppelingen maken met onze API.

AFAS software
Exact Online
Twinfield
Office 365

Klanten rekenen op ons

Onze klanten zijn dienstverleners in allerlei branches. Ze moeten dagelijks projecten en medewerkers plannen om de beste service aan hun klanten te kunnen garanderen. Daar helpen wij ze bij. Bekijk meer van onze klanten.


Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo